2022-11-23
اعتبار مدرک دوره DBA دانشگاه تهران با مدرسه کسب و کار ژنو سوئیس
یک چیزی دیدم که لازم دیدم راجع بهش یک مطلب فارسی بنویسم تا اگر کسی سرچ کرد بتونه پیدا کنه. دانشکده فنی دانشگاه تهران یک دوره برگزار کرده به اسم دوره بین المللی مدیریت کسب و کار DBA با مدرسه کسب و کار ژنو سوئیس SSBM (Swiss School of Business and Management).
چند نکته.
- SSBM یک دانشگاه یا بیزینس اسکول زیرمجموعه نظام آموزشی سوئیس نیست. صرفا یک موسسه ثبت شده در سوئیس هست. شبیه موسسه ماهان یا مدرسان شریف تو ایران. شما بری تو سوئیس بگی دکتری از SSBM دارم میگن که این مدرک شما دکتری حساب نمیشه.
- مدرک DBA به عنوان مدرک دکتری در ایران و سایر کشورها شناخته نمیشه. شبیه اینه که برید از فنی حرفه ای مدرک برقکاری ساختمون بگیرید. خب طبیعتا اون مدرک به عنوان مدرک لیسانس نیست. شما هم مهندس برق نمیشید.
- چرا دوره های MBA/DBA اینقدر تبلیغ میشن و حتی در دانشگاه تهران تدریس میشن؟ دلیلش اینه که کاسبی خوبی هستند و درآمد سرشاری دارند. جالبه که در دانشگاه تهران این دوره به صورت مستقل هم در دانشکده کارآفرینی هم دانشکده مدیریت و هم دانشکده فنی برگزار میشه!
- چرا کسی که مدرک دی بی ای داره خودشو دکتر صدا میزنه یا بقیه بهش میگن دکتر؟ خب اشتباه میکنن.
4 نظر
لطفا فارغ التحصیلان را ادیت فرمایید
با سلام و احترام
مطلب شما را در حال گشت زنی در اینترنت دیدم سوال بنده این هست ،حال شماو دیگر دوستان که دکتری بازرگانی دارید چه تاثیری در روند بهبود زندگی انسان ها برداشتید، با توجه به انتشار آخرین مدل سواد از نظر یونسکو:
جدیدترین تعریف
علم با عمل معنا میشود.
در این تعریف جدید، توانایی ایجاد تغییر، ملاک باسوادی قرارگرفته است یعنی شخصی باسواد تلقی میشود که بتواند با استفاده از خواندهها و آموختههای خود، تغییری در زندگی خود و دیگران ایجاد کند.
درواقع این تعریف مکمل تعریف قبلی است زیرا صرفاً دانستن یک موضوع به معنای عمل به آن نیست. درصورتیکه مهارتها و دانشآموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، آنگاه میتوان گفت این فرد انسانی باسواد است.
حال دوستان phd و یا DBA ….
بنده ارشد مدیریت بازرگانی و دانش آموختهDBA دانشکده کسب و کار دانشگاه تهران هستم و کارآفرین در چند کسب وکار ،هم دوره ای های من اغلب مدیر و کار آفرین بوده اند ، سوال من این هست فارق التحصیلان phd چند درصد نهایتا به بازار کسب و کار و یا کارآفرین و ….جذب می شوند؟
با توجه به مشاهدات ،اغلب دوستان در بهترین حالت نهایتا استاد یار و یا مشاورین نه چندان موفق کسب و کار ها می شوند که موفقیتی برای آن کسب و کار به ارمغان نمی آورند چون در حد تئوری چیزهایی شنیده اند و خوانده اند.
در نهایت علم با عمل معنا میشود ، در دوره های dba دانشگاه تهران که بنده حضور داشتم از بهترین اساتید عالم و دانا که همچنین دستی بر کسب و کار داشته اند استفاده شده بودو تاثیر مثبتی در فرایند تصمیم گیری های دانش آموختگان در روند کسب و کارشان داشته است .
باشد که این پا نوشت کمکی به دوستان جویای علم و دانش کند.
(لطفا این مطلب را در نظرات منتشر فرمایید)با تشکر از تعامل شما…
سلام. مطلب بنده در راستای حفظ جایگاه کلمات است و نه تحقیر دیگران. هر کلمهای تعریف و چارچوب مشخص خودشو داره. توی مطلب مثال برقکار رو زدم. یک مهندس برق بلد نیست سیم کشی بکنه. یعنی توانایی برقکار در مسائل برقکشی بسیار بالاتر از یک مهندس برق است. یک پزشک خیلی مهارتی در تزریقات ندارد. برای هر کدام از اینها جایگاه متفاوتی تعریف شده است. الان چند نفر از فارغ التحصیلان رشته کارآفرینی و حتی دکتریهای کارآفرینی دانشگاه تهران خودشون کارآفرین هستند؟ احتمالا خیلی درصد کمی.
هر لغت چارچوب مشخصی داره و هر فرد وظیفه مشخصی. وظیفه و نقش یک دانشجوی دکتری کسب دانش عمیق از دانش موجود و توسعه دانش هست. اون مطالبی که اساتید DBA به شما درس میدهند چکیدهای از تلاشهای آکادمیک دانشجویان و اساتید دانشکده های مدیریت سراسر دنیا است. هزاران مقاله و مطالعه هر سال منتشر میشه که هر کدام حاصل تلاش چند ماهه دانشجویان است. این دانش تجمیع می شود و در قالب کتاب منتشر می شود. اگر دکتراهای مدیریت مشغول به کار کارآفرینی بشوند که این کار اصلیشون فراموش میشه.
همانطور که به کارآفرین نباید گفت کاسب و دلال و … انتظار میره که تمایز بین دکترا و DBA حفظ بشه.
مرسی از بابت اطلاعات خوبی که دادی