دوره پری داک (Pre-Doc) چیست؟

پری داک یا دوره پیش‌دکتری (Pre-doctoral) یک دوره تحصیلی تحقیقاتی مابین دوره کارشناسی ارشد و دکتری هست. هدف این دوره تربیت پژوهشگر هست و فرد همزمان با یادگیری، درگیری اجرای پروژه‌های تحقیقاتی هم میشه و بابت مشارکتش در پروژه های تحقیقاتی، فاند دریافت میکنه مشابه دانشجویان دکتری. دانشجو هم با فضای پی اچ دی بیشتر آشنا میشه و تجربه ریسرچ به دست میاره و بهتر میتونه تصمیم بگیره که بره PhD بخونه یا نه. اگر هم وارد PhD میشه با آمادگی بیشتری باشه. علاوه بر اینها رزومه خوبی هم میشه براش.


به نظر میرسه که در اصل این این دوره‌ها نسخه جدید Research Fellowship هستند ولی جدیدا با اسم پری داک مطرح شدند. در حال حاضر بیشتر تو علوم اجتماعی و اقتصاد برگزار میشه و مورد استقبال واقع شده جوری که الان نصف دانشجویان دکتری دانشگاه‌های برتر مثل هاروارد و MIT کسانی هستند که قبلش یه دوره پری‌داک شرکت کردند.


پری داک شغل حساب میشه و حقوقش در حدود فاند دکترا هست. دوره تحصیلی حساب نمیشه و پسرهایی که سربازی دارند نمیتونن معافیت تحصیلی بگیرند. طول دوره معمولا یک یا دو سال هست. اسم فرد معمولا تو تحقیقات و مقالاتی که توش مشارکت داشته نمیاد و بیشتر کارها از جنس گل‌کاری هستند مثل پاکسازی داده، اجرای پرسشنامه و …


اقدام برای این دوره‌ها هم مشابه اقدام برای اپلای دکتری هست.

یک وبینار توسط بچه‌های ایرانی که پری داک گرفتند برگزار شده که خوشبختانه ضبط شده و میتونید اینجا ببینیدش. فایل ارائه‌شون رو هم من آپلود کردم و میتونید اینجا دانلود کنید.

سایت‌های مفید:

اضافه کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *