آشنایی با سرویس های مخابراتی

سرویس های مخابراتی پایه خیلی متنوع نیستند و هدف اصلی این سرویس ها برقراری ارتباط است. معمولا هم منظور اصلی ارتباط با شبکه جهانی اینترنت است اما در این بین خدماتی برای نیازهای اختصاصی تر هم تعریف شده مثل نیاز به شبکه های خصوصی. تو این مقاله قصد دارم اصلی ترین سرویس های مخابراتی رو معرفی کنم.

پهنای باند اختصاصی:

در این سرویس که بر بستر رادیویی یا فیبر ارائه می شود، پهنای باند با هیچ کاربر دیگری به اشتراک گذاشته نمی شود و سرویس بدون محدودیت ترافیک ارائه می شود. مانند یک کوچه اختصاصی برای خانه ای که هیچ همسایه دیگری ندارد. به طور مثال اگر کاربر سرویس 50 مگ خریداری کرده است این سرعت در تمامی ساعات تضمین شده است. این سرویس مخصوص کاربران سازمانی است. تجهیزات مورد نیاز برای دریافت این سرویس معمولا به صورت امانی از طرف شرکت ارائه دهنده سرویس در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

پهنای باند اشتراکی:

منظور از پهنای باند اشتراکی این است که پهنای باند به طور همزمان به چند کاربر اختصاص داده می شود. به طور مثال برای برای 8 مشترک که سرویس 16 مگ خریداری کرده اند، سرویس دهنده فقط یک باند 16 مگی اختصاص می دهد و فرض بر این است که این مشترکین در تمام ساعات از تمام این پهنای باند استفاده نمی کنند. مانند یک کوچه مشترک بین چند همسایه. اگر تمامی مشترکین همزمان با هم آنلاین شوند افت سرعت را تجربه خواهند کرد. این سرویس معمولا به مشترکین خانگی و کم مصرف ارائه می شود و محدودیت دانلود دارد. سرویس های معمولا ADSL/VDSL از این دسته سرویس ها هستند.

سرویس های ADSL/VDSL:

این سرویس ها بر روی سیم مسی ارائه می شوند و مستلزم این است که سرور شرکت سرویس دهنده در مرکز مخابراتی مستقر شود و اینترنت با استفاده از رانژه و اتصال تلفن مشترک به سرور خدمات دهنده، بر روی سیم مسی برای مشترک برقرار می شود. کیفیت سرویس شدیدا وابسته به کیفیت و طول سیم مسی است و با افزایش فاصله مشترک از مرکز مخابراتی، کیفیت افت می کند. در فناوری ADSL سرعت حداکثر 16 مگ خواهد بود و در فناوری VDSL  سرعت تا 50 مگ قابل دستیابی است. استفاده از VDSL  نیازمند استفاده از مودم هایی است که از این فناوری پشتیبانی می کنند.

سرویس های OWA:

OWA  مخفف Outdoor Wireless Access  می باشد. این سرویس بر بستر رادیویی ارائه می شود. یک گیرنده رادیویی معمولا پشت بام منزل مشترک نصب می گردد و سرویس با استفاده از کابل شبکه به داخل منزل منتقل می شود. در صورتی که مشترک تمایل به پخش سرویس به صورت وایرلس در منزل را داشته باشد باید از یک اکسس پوینت وایرلس استفاده کند. معمولا از مودم هایی که عبارت روتر روی آنها نوشته شده است میتوان به این منظور استفاده کرد.

این نوشته به مرور تکمیل می شود ….

اضافه کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *